Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До Херсона завітає українська співачка

Відмінна новина для херсонських поціновувачів сучасної якісної української музики: 15 лютого до Херсона завітає молода українська співачка, дівчина-весна Христина Соловій.

Вже з дитинства було відомо, яку професію обере для себе маленька Христина в майбутньому. Адже народилася дівчина у Дрогобичі, Львівській області, в родині хорових диригентів. Мати викладає хор у старших класах Дрогобицької музичної школи. Бабуся Христини співала для онуків старовинні галицькі пісні.

Христина закінчила музичну школу за класом фортепіано. І, хоча, дівчина стала випускницею філологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, музика все одно нагадала про себе і стала головною в житті Христини.
Кар’єру співачки дівчина розпочала на телевізійному пісенному конкурсі «Голос країни-2013», голосно заявивши про себе вже на «сліпих» прослуховуваннях.

Христина потрапила до команди свого улюбленого співака Святослава Вакарчука, з яким дійшла до півфіналу проекту.

Ось як відгукується про свого наставника співачка:  «Він дуже добрий, об’єктивний, справедливий і чесний. Він питає, як я хочу, потім каже, як би він зробив і ми робимо синтез. Він завжди каже: роби, як відчуваєш. Інколи я в нього сама запитувала, яка сукня краще, тоді він міг сказати, яка йому більше подобається».

Співпраця зі Святославом продовжилась і після проекту. 22 вересня 2015 року на фестивалі ГогольFest світ побачив дебютний альбом Христини «Жива вода», основою якого стали народні пісні, а також дві композиції самої Христини. Десять пісень платівки – українські народні в обробці Святослава Вакарчука.

Перший кліп на пісню «Тримай» авторства самої Христини став своєрідною музичною «бомбою» і викликав жвавий інтерес у меломанів. За кілька днів відеоробота сягнула показника в 1 мільйон переглядів на сайті YouTube.

Наразі відео перетнуло позначку у 22 мільйони переглядів. Саме цей кліп увійшов до списку найпопулярніших україномовних музичних відео на YouTube та приніс співачці премію YUNA у 2016 році.

Вже 22 жовтня 2018 року Христина відправилася у всеукраїнський тур з презентацією нового альбому під назвою «Любий друг», який складається цілком з авторських пісень, які засновані на особистих історіях та спогадах співачки.

До альбому увійшло 11 пісень, три з яких були випущені окремими синглами: «Хто, як не ти?», «Fortepiano» та «Шкідлива звичка». В альбомі також знайшлося місце для авторської адаптації Христини творів інших авторів. Пісня «Океан» – це переклад та адаптація вірша «Memento море» Марії Кевліної, «Стежечка» – вірш Івана Франка «Отсе тая стежечка», «Оченька мої чорні» – народної пісні. А пісня «Стежечка» стала саундтреком до фільма «Крути 1918».

Підготувала Олександра РОЖКОВАН

Концерт співачки Христини Соловій у Херсоні відбудеться 15 лютого о 19:00 у ККЗ «Ювілейний».

Херсонці

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН