Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславському районі провели нараду з питань розвитку освіти

Про це на Фейсбуці повідомляє народний депутат України Олександр Співаковський :

 – Сьогодні, 11 лютого, разом з головою Херсонської обласної державної адміністрації Андрієм Гордєєвим, директором Департаменту освіти, науки та молоді Євгеном Криницьким, деканом педагогічного факультету ХДУ Любов’ю Петуховою відвідав з робочим візитом Бериславський район. Зокрема, завітали, до учнів Бериславського закладу повної загальної середньої освіти №3. “Високим” гостям дозволили побувати в одному з класів на уроці математики. І як вчитель-математик за освітою та покликанням, не втримався від того, аби перевірити рівень знань старшокласників. Знаєте, був приємно вражений: складні математичні приклади школярі обчислюють з легкістю та доволі швидко. А ще вони незаангажовані, цікаві і відкриті до спілкування. Особисто для мене як народного депутата та очільника профільного парламентського комітету було важливо почути від потенційних абітурієнтів про їхні плани на майбутнє, про те, яким закладам вищої освіти вони надають пріоритет. У ході живого діалогу хотілося донести одинадцятикласникам, що мине зовсім небагато часу, і саме від них залежатиме, якою буде наша країна через 10-20 років. Та поспілкувавшись з юнаками та дівчатами, відчув: тут нікого ні в чому переконувати не потрібно. Окрім того, що розумні та амбітні, вони ще й дуже патріотично налаштовані і вже чітко знають, чого хочуть. З такою молоддю Україна точно матиме гарне майбутнє. 

Але зараз одним з першочергових завдань влади (центральної і місцевої) має стати створення умов для того, щоб критична маса креативної і освіченої молоді в регіонах дедалі збільшувалася. Потрібно зупинити міграцію наших талантів і мізків, щоб молоді українці мали можливість реалізувати себе в Україні, в рідних містах і містечках. Від цього сьогодні в буквальному сенсі залежить розвиток і конкретних громад, і країни в цілому. Скажу чесно пишаюся тим, що на Херсонщині влада не стала відсторонено споглядати відтік з регіону людського капіталу і почала діяти. Аби зупинити ці процеси, ми запустили регіональну Програму розвитку людського капіталу. І сьогодні нам вже вдалося збільшити кількість випускників шкіл, які обирають для навчання саме херсонські виші.

 У рамах робочого візиту сьогодні долучився до наради з питань розвитку освіти Бериславського району, а також взяв участь у відкритті модульної транспортабельної котельні VITO MODUL 1200 Бериславського педагогічного коледжу. У своєму виступі мав можливість висловити вдячність усім, хто брав участь у процесах, пов’язаних із процедурою приєднання Бериславського педагогічного коледжу до структури Херсонського державного університету. На моє глибоке переконання, створення такого сучасного освітнього холдингу на Херсонщині стане нашим значним кроком уперед і однозначно сприятиме якісному розвитку вищої освіти у регіоні.

 Виступаючи перед освітянами наголосив: вирішення проблем, які існують зараз в освіті, є одним з ключових моментів подальшого розвитку нашої країни. Від учителя, який формує освічену націю, в наш час залежить значно більше, ніж від урядовця. Тому в умовах децентралізації ми разом з громадами повинні самі почати творити власне майбутнє. Потрібно знаходити інструменти фінансування та інвестувати в першу чергу в розвиток людського капіталу.

 Переконаний: наступні 5 років будуть в нашій країні роками зростання. Але дуже багато чого залежатиме зараз саме від освітян, від того, який фундамент буде ними закладено. Ми повинні сформувати нову генерацію дітей, які матимуть велику додану вартість та будуть розбудовувати на цих теренах сучасну європейську державу, з високим рівнем життя.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН