Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У театрі ім. М. Куліша всі вистави йдуть у супроводі живої музики

В оркестрантів Херсонського академічного облмуздрамтеатру – чергова репетиція. За диригентським пюпітром – Артем Філенко. Більше чотирьох років тому він переїхав з Луганська разом з родиною і став служити в театрі. Захопився музикою з дитинства, спочатку вчився грі на акордеоні, потім – на трубі. Далі були – музичне училище та інститут. З другого курсу виші став асистентом диригента, і з тих пір став розвивати цей напрямок. 

Все життя віддане музиці. Освоєння гри на двох інструментах, написання аранжувань, робота в Луганському міському театрі естрадної музики і пісні, обласному академічному українському музично-драматичному театрі – все створило певний стиль Артема Філенка, який він передає оркестрантам. У фойє глядачів зустрічають звуки оркестру, який грає від фольку і класики до року.

Всі музичні вистави відтепер йдуть у супроводі живої музики. Цьому передує командна робота оркестру з режисерами, хормейстером та балетмейстером, акторами й вокалістами. Заслужена артистка України Ружена Рубльова говорить, що виконання пісень у супроводі оркестру не можна порівняти зі співом під найкращу фонограму.

Херсонський глядач вже побачив кілька вистав, які демонструються під живу музику. Наприклад, у трагікомедії «Кохання до…» музика є не тлом для гри акторів, а передає їхні емоції не гірше за слова. Театр покликаний викликати почуття, змушувати співпереживати, і музика, яка лунає в ньому, – невід’ємна частина впливу мистецтва на людину.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН