Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі Дніпрогес і мости Преображенського готуються закрити для великих вантажівок

Транспорту, що важить понад 25 тонн, хочуть заборонити рух греблею Дніпрогесу та запорізькими мостам

Про це повідомляє кореспондент Depo.Запоріжжя з наради у міськвиконкомі.

Найближчим часом на греблі Дніпрогесу повністю заборонять проїзд транспорту вагою понад 25 тонн. Таке ж обмеження планують ввести на мостах Преображенського, що з’єднують з містом острів Хортиця.

Потреба у запроваджені обмежень виникла через критичний стан греблі. Ще у 2010 році було проведено експертизу, за результатом якої розроблено низку рекомендацій, серед яких, наприклад, обмеження швидкості. Утім, рекомендацій дотримано не було, тож стан дороги на греблі значно погіршився. Навантажень не витримує не лише дорожнє покриття, а й власне гідроспоруди. При цьому повноцінний ремонт неможливо виконати, бо тоді, за словами заступника директора Дніпрогесу Леоніда Оніпка треба надовго повністю закрити греблю.

Щодо мостів Преображенського, то їх технічний стан дозволяє забороняти рух не повністю, а лише в денний час, щоб великі вантажівки пересувалися ними вночі.

Керівник Патрульної поліції Світлана Михайловська зауважила, що такі заборони вимагають комплексного підходу. Штраф за перевищення ваги – 255 гривень, і водіям простіше сплатити його і їхати далі. Лише за минулий рік правоохоронці склали понад 800 подібних протоколів.

Крім того, частина вантажівок їде на підприємства або об’єкти, які розташовані у самому місті, а не транзитом, навряд чи, водіїв і підприємства влаштує заборона. До того ж, впроваджуючи рух тільки у нічний час, треба буде облаштувати майданчики для відстою автівок.

Міський голова Володимир Буряк натомість заявив, що обмеження мають діяти жорстко, а відстій автівок можливий лише на спеціально обладнаних ділянках, які існують.

Таким чином, запровадження обмежень поки лишилося в стадії обговорення, але міська влада налаштована це зробити. Коли саме закриють проїзд і за якими маршрутами буде організовано об’їзд, стане відомо після того, як виконавчий комітет ухвалить відповідне рішення, а поліція зробить схему об’їзду.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН