Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Минулого року на Херсонщині зафіксовано понад 4 тисячі нових випадків онкології

4 лютого – Всесвітній день боротьби з раком. Мета цього Дня – підвищення обізнаності населення про рак як одне з найстрашніших захворювань цивілізації, привернення уваги до запобігання, виявлення та лікування цієї недуги. Поряд з серцево-судинними захворюваннями онкологія забирає найбільшу кількість життів громадян України.

Херсонська область протягом двох останніх років посідала 3-є місце за рівнем захворюваності на злоякісні новоутворення. Минулого року цей показник зменшився, але зафіксовано понад 4 тисячі нових випадків захворювання. Понад 2 тисячі хворих на рак померли. Ситуація із захворюваністю в області залишається складною. Раннє виявлення злоякісної пухлини дає шанс на виживання.

«Утворення до 40% пухлин можна попередити. Це профілактичні заходи : здоровий спосіб життя, зменшення вживання алкоголю та консервованих продуктів, боротьба з палінням, вакцинація проти деяких вірусів, які можуть викликати рак, лікування передракових хвороб. Необхідно проходити профілактичні огляди, проводити самообстеження, щоб побачити якісь зміни в організмі. Це допоможе уникнути багатьох видів раку. Чим раніше пацієнт звернеться до лікаря і розпочне лікування, тим більше шансів вилікуватись. Торік на облік до обласного онкологічного диспансеру ми взяли 25% пацієнтів з четвертою стадією хвороби. А одужання хворого на першій стадії онкології становить 97%, а на останній – 10%. Тому цього дня всі мають долучитись до просвітницької роботи, бо профілактика – справа не лише лікарів», – сказала головна лікарка Херсонського обласного онкологічного диспансеру Ірина Сокур.

Сьогодні в обласному онкодиспансері відбувся День відкритих дверей. Без направлення від лікаря жителі області змогли пройти обстеження і проконсультуватись у фахівців медичного закладу. Тема Всесвітнього дня боротьби з раком цьогоріч і у наступні два роки «Я є і буду».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН