Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Аматорські колективи Нової Каховки фестивалили в місті-партнері Дрогобич

Як ми вже повідомляли, чисельна делегація Нової Каховки на чолі із заступником міського голови Володимиром Сироваткою та керівником відділу культури та туризму Наталією Зарудною відвідала місто-партнер Дрогобич та взяла участь у ХХVIII Різдвяному фестивалі “Колядує Франкове Підгір’я”.

Відразу після фестивалю кореспондент Online Нова Каховка зв’язався по телефону з керівником відділу культури та туризму Новокаховської міськради Наталією Зарудною та попросив прокоментувати цей захід.

— Після побаченого складно назвати це дійство заходом. Насправді – відбулося свято народної творчості і українського фольклору. Кожна нація, кожен народ має свої звичаї, освячені віками. Але звичаї — це не відокремлене явище в житті народу, це — втілені в рух і дію світовідчуття, світосприймання та взаємини між окремими людьми. Саме тому народна творчість нерозривно пов’язана з життям народу. Ви тільки вдумайтесь, 28-й рік підряд дрогобичанни проводять свій фестивль, на який запрошують колективи Львівщини та інших регіонів. Цього року така честь випала нашим аматорам, а саме: зразковому ансамблю танцю “Сонечко”, народній вокально-естрадній студії “Джерела” та вокальному тріо Палацу культури “Горлиця”. Важко передати відчуття після цього величного дійства-фестивалю, що проходив на сцені Дрогобицького Народного дому імені Івана Франка. Як кажуть в народі, ми і себе показали та на інших подивились. Глядачі радо і дуже тепло зустрічали кожен номер своїх земляків, а нас вітали гучними оплескамита та оваціями. Неможливо передати словами і світлинами усе дійство, яке тривало майже три години. Ми дуже вражені побаченим, перебуваємо в доброму настрої і особливому піднесенні. Кожен колектив отримав окрему подяку від господарів фестивалю, а керівник нашої делегації Володимир Сироватка вручив подяку міського голови Нової Каховки Володимира Коваленка художньому керівнику, головному диригенту Заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні та танцю України Світлані Майданик за виступ колективу на минулорічному Дні нашого рідного міста, — повідомила Наталія Сергіївна та пообіцяла розповісти подробиці відвідин міста-партнера Дрогобич після повернення.

Пропонуємо вашій увазі фоторепортаж з ХХVIII Різдвяного фестивалю “Колядує Франкове Підгір’я”.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН