Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На курорті Херсонщини підприємці “заробили” понад 800 тисяч гривень штрафів

На Херсонщині з метою контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів під час курортного сезону спеціалісти Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі станом на 01 липня 2018 року провели 54 перевірки суб’єктів господарювання області.

В усіх випадках підприємці здійснювали роздрібну торгівлю підакцизними товарами без наявності ліцензій на продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Загальна сума застосованих фінансових санкцій складає 839,8 тис. грн., з них за здійснення господарської діяльності без наявності ліцензій бізнесменам нарахували 455 тис. грн. штрафних санкцій. Вилучено підакцизних товарів на суму 6756, 5 тис. гривень.

Джек – пот за «морську» торгівлю без наявності ліцензії на продаж алкогольних напоїв «зірвав» генічеський підприємець, якому доведеться сплатити до бюджету штрафні санкції у розмірі 43 тис. гривень.

Важливо: Роздрібна торгівля алкогольними напоями або тютюновими виробами може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, тільки за наявності у них ліцензій.

Фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку, які здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними групами товарів та пивом, при розрахунках готівкою зобов’язані використовувати належним чином зареєстровані касові апарати з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання таких операцій.

ДФС у Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН