Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новокаховчанам влаштували прем’єру фільму про Нову Каховку

З нагоди відзначення Дня Конституції, у міському Палаці культури відбувся прем’єрний показ фільму «Нова Каховка: зачаровує, квітує та єднає…».

Документальну стрічку замовляли ще до 65-ої річниці нашого міста, яку новокаховська громада відзначила торік.

Виготовили фільм команда київскої відеостудії «Лад» (режисер – Сергій Марчевський) на замовлення міської ради за активної підтримки депутатського корпусу.

Стрічка триває майже півтори години. Її значна частина присвячена будівництву Каховської ГЕС на початку 1950-х років – часам, коли на «мертвих» пісках зріс справжній оазіс. Фільм викладений у хронологічному розрізі, де календар найбільш значимих подій в історії міста перетинається з сьогоденням. Були показані матеріали з відкриття оновленого Палацу культури, святкування Дня міста, Водохреща та багато іншого. Унікальні кадри супроводжувалися коментарями першобудівників, міського голови, відомих містян (Сергія Чухрая, Валерія Борзова, Анатолія Подофи та інших), пише Радіо Нова Каховка.

Після демонстрації режисер кінофільму Сергій Марчевський зізнався, що у новокаховчан відчувається особливий дух. Неповторня атмосфера напряму пов’язана з історією нашого міста. За становленням Нової Каховки стоїть кропітка праця та велика спільна мета. Це підтверджується тим фактом, що після здачі в експлуатацію останнього, шостого гідроагрегату, залишитися в місті вирішили 12 тисяч працівників.

27 червня, відбулась прем’єра кінострічки. Постійні кіносеанси міський відділ культури й туризму планує розпочати вже з вересня. Міський голова Володимир Коваленко припустив, що в подальшому ця документальна картина навіть може стати основою для наукового або навчального фільму про історію нашого міста.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН