Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Юліана Козаченко: “Підприємства добувної галузі та водокористувачі Запорізької області сплатили 247 мільйонів гривень ренти”

Надходження рентної плати за використання надр та води у регіоні за п’ять місяців поточного року склали 247 мільйонів.

Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, за спецвикористання водних ресурсів підприємства перерахували майже 121 мільйон, у тому числі 66,4 мільйона – до державного та 54,3 мільйона – до місцевих бюджетів. Порівняно з відповідним періодом минулого року рівень сплати зріс на 35 відсотків або на 31,6 мільйона.

Найбільші суми забезпечили платники м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – близько 80 мільйонів, м. Запоріжжя – 25,6 мільйона, м. Мелітополь, Мелітопольського та Приазовського районів – понад 816 тисяч.

Усього на території області зареєстровано понад 900 підприємств, які є первинними водокористувачами (суб’єкти господарювання, які використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва або передають вторинним водокористувачам воду, отриману шляхом забору з водних об’єктів).

Крім того, в регіоні майже 600 суб’єктів господарської діяльності, які здійснюють видобуток корисних копалин або користуються надрами в інших виробничих цілях. З початку року вони спрямували до бюджетів 126 мільйонів гривень ренти, зокрема, до державного бюджету – 91 мільйон, до місцевих – 35 мільйонів.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН