Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Виставка “Кам’янська Січ на перехресті поколінь” відкрилася у Херсоні

Якщо комусь з херсонців не пощастило цього року побувати на відкритті туристичного сезону на Кам’янській Січі — це зайвий привід відвідати виставку “Кам’янська Січ на перехресті поколінь”. Вона організована Херсонською централізованою бібліотечною системою за всебічної підтримки Благодійного фонду “Відродження Кам’янської Січі” та мецената Ігоря Йосипенка.

Тут представлені картини знаних художників Олександра Танасюка, Катерини Білетіної, Оксани Оснач, Олесі Медведь,Олексія Маліка, Вадима Суворова та Ольги Разінкіної. Всі ці полотна “свіжі”, вони створені лиш два місяці тому під час спеціального пленеру на Січі. Відтак у херсонців є змога не просто оглянути чудові картини, але й стати одними з перших поціновувачів, які їх бачили.

Художні полотна по-різному передають неповторність Січі. Яскраві портрети наших сучасників у одязі доби Козаччини. Дивовижні подніпровські пейзажі. Абстрактні образи, що цілком по-новому передають спадок української історії. Кожен відвідувач виставки не лишиться байдужим і неодмінно обере “свою” найулюбленішу картину. Виставка “Кам’янська Січ на перехресті поколінь” відкрилася 18 червня у Центральній бібліотеці ім. Лесі Українки (вул. Потьомкінська 97) і триватиме до 1 липня.

Приємно, що на відкриття виставки завітали й херсонські художники: і зовсім молоді, і досвідчені майстри. З яскравою розповіддю про пленер на Січі та досвід створення картин “козацької” тематики виступив один з авторів виставлених картин — Олександр Танасюк.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН