Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські журналісти зустрілися з дружиною Президента України

Херсонські журналісти Віталій Каменський, генеральний директор телеканалу ВТВ-плюс і Лідія Григор’єва, засновниця медіа-ресурсу “Український Південь” побували на прес-конференції Марини Порошенко, де вона розповідала про впровадження інклюзивної освіти в Україні.

Дружина Президента розповіла, що зусиллями працівників Фонду був розроблений типовий план діяльності медіатек та ресурсних кімнат для впровадження інклюзивної освіти. Останнім часом в Україні створені 130 медіатек і 60 кімнат в українських містах, райцентрах, ОТГ.

«Це був етап переходу від застарілих радянських форм медично-педагогічних комісій до сучасних інклюзивних центрів, які працюють за новими принципами і наближають нас до цивілізованого світу. З цього року Україна перейшла на використання Міжнародної класифікаційної функції для опису дітей та дорослих. Ми переклали і впроваджуємо МКФ вже зараз. Міжнародні експерти відзначають прогрес у цьому напрямку», – сказала Марина Порошенко.

Також дружина Президента закликала сприймати людей не за зовнішністю, а за внутрішнім світом, нагадала імена видатних людей, які відрізнялись від більшості, але значно просунули розвиток цивілізації.

«Ми пишаємось нашими чемпіонами – паралімпійцями, членами національної збірної «Ігор нескорених», якими захоплюється весь світ. Дуже важливо з дитинства надавати такі можливості і якісну освіту, щоб діти з особливими освітніми потребами змогли реалізуватись у житті. А ми в майбутньому отримаємо чемпіонів, видатних вчених, яскравих творчих особистостей», – впевнена Марина Порошенко.

За 2 останні роки вдвічі зросла кількість учнів з особливими освітніми потребами (2016 р. – 4180, 2018 -8170 дітей), які здобувають середню освіту у загальноосвітніх навчальних закладах. Число шкіл, в яких відкриті інклюзивні класи, збільшилось – з 1,5 тисяч до 2620.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН