Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чи зупиниться незаконний видобуток піску у Стрілковому?

Про це та інше розповів Віктор Чумак, народний депутат України, перебуваючи на Херсонщині. В рамках візиту він відвідав Генічеський та Білозерський райони під час робочої поїздки. У попередньому скликанні Верховної Ради він очолював комітет з питань боротьби з організованою злочинністю, у нинішньому – є членом Національної агенції з питань запобігання корупції. Став народним депутатом від «БПП-Солідарність», 2016 року залишив фракцію. Торік обраний лідером «Громадянського руху «Хвиля».

За словами народного депутата, мета візиту на Херсонщину – дослухатись до людей, знайти шляхи вирішення проблем і поставити їх у програмні цілі. У Генічеському районі кілька кримінальних проваджень не доходять до суду роками. Цими питаннями опікувався нардеп під час зустрічей в районі.

«Я також зустрівся з прокурором області й вказав на проблемні точки в районі. Наприклад, протягом 3-4 років не рухається кримінальне провадження щодо незаконного видобутку піску у Стрілковому. Прокурор відповів: «знаємо, щось робимо». Зате голова Генічеської райдержадміністрації пан Воробйов побудував маєток на березі Азовського моря, в 25 метрах від води. На запитання перший заступник відповів, що це не його а дружини…Я за 6 років роботи у Верховній Раді зрозумів, що наша робота має характер злочинної діяльності: те, що ми приймаємо, або виконується вибірково, або зовсім не виконується. І це гірше за відсутність будь-якого закону. Падає довіра до влади, бо немає палива – політичної волі дотримуватись двох принципів: верховенства права і невідворотність покарання», – прокоментував у прямому ефірі студії «Українського півдня» Віктор Чумак.

Парламентарій відвідав птахоферму у с. Східному Білозерського району. Діяльність підприємства викликає нарікання жителів навколишніх сіл – вони скаржаться на неприємний запах.

«Птахофабрика – наче справа нормальна, робочі місця, але мешканці навколишніх сіл говорять, що їм немає чим дихати. Нормальний господар повинен починати будівництво подвір’я з очисних споруд, щоб самому не задихнутись. Органи, які повинні контролювати, як правило, «кришують» бізнеси. Як пояснити, що господарство не виконує обов’язки?» – сказав народний депутат.

Крім проблеми з птахофабрикою, Віктор Чумак був здивований відсутністю дороги до Східного. З цих питань обіцяв подати депутатські звернення.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН