Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Велотур “На Січ” триває на Херсонщині

Про це на Фейсбуці пише Ігор Йосипенко, депутат Херсонської обласної ради:

 – Велосипед навчив Ернеста Хемінгуея подорожувати, подарував Ленсу Армстронгу відчуття щастя і відкрив всепрощення для Аль Пачіно. А для пересувного вело-туристичного табору «Турист» велосипед відкрив Кам’янську Січ! Нещодавно у селі Крупиця ми випадково зустрілись з представниками вело-туристичного гуртка, які прямують зі Зміївки – «На Січ». Так, власне і називається їхній маршрут. 12 діточок віком від 14 років та старше з двома керівниками – Куривчаком Миколою Миколайовичем та Борисом Миколайовичем вже проїхали на велосипедах Дрімайлівську балку, Новий Берислав, Берислав, Шляхове, Костирку, Новорайськ, Червоний Маяк, Крупицю і далі вони попрямували через Новокаїри до Республіканця, а саме – на Кам’янську Січ.
Окрім користі від заняття спортом, молоді також пощастило поспілкуватись з досвідченим краєзнавцем Дідиком Орестом Богдановичем та відвідати цікаву екскурсію в с. Костирка; побачити Свято-Андріївську церкву зі старовинними іконами в с. Новорайськ та Григорієво-Бізюків монастир в с. Червоний Маяк.

Звісно ж у с. Республіканець на молодих спортсменів також чекала екскурсія по території Кам’янської Січі, а ввечері ми разом пили «туристичний чай» та пригощались смачною вечерею.
Вже не вперше вело-туристичний гурток подорожує, відкриваючи нові терени. У 1994 вихованці гуртка здійснювали міжнародну вело-експедицію за маршрутом Україна – Румунія «Шляхами запорозьких козаків» та відвідували Задунайську Січ. У 2001 році гурток подорожував маршрутом Україна-Польща. У 2010-му вони стали чемпіонами України з першості вело-туристичних походів першої категорії складності на острові Хортиця.

Микола Миколайович та Борис Миколайович Куривчаки розповіли, що найближчим часом разом з гуртком вони планують експедицію «Україна – Швеція» на острів Готланд, де живуть «зміївські» шведи.

Пересувний вело-туристичний табір «Турист» на базі пришкільного табору «Веселка» було засновано ще у 1989 році. І зараз вже діти найперших вихованців цього гуртка мають змогу відкривати світ з користю та з задоволенням! Побажаємо їм побільше цікавих маршрутів, гарної погоди, захоплюючих та безпечних прогулянок!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН