Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині пройшов «Часниковий форум”

Теми , які обговорювались на форумі, це – проблеми та шляхи вирішення у виборі насіннєвого матеріалу, актуальні засоби механізації , агрономічні особливості догляду за часником від агронома-практика ФГ «Зоря плюс», хвороби часнику, умови до сировини для його довготривалого збереження, кооперація навколо виробництва та реалізації часнику; канали збуту часнику, їх переваги та недоліки;

В “Часниковому форумі” взяли участь 200 фермерів з Одеської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської , Львівської, Івано-Франківської, Київської та Херсонської областей. 

Учасники форуму з цікавістю слухали селекціонера Івана Захаренко (Запорізька область, що вивів сорт часнику «Любаша» , який є найпопулярнішим сортом часнику в Україні, а представників товариства «Агропатріот» (м. Одеса), яка є провідною на часниковому ринку, займаючись –виробництвом, кооперацією, збереженням та експортом.

“Часниковий форум” пройшло на базі господарства «Торговий дім «Зоря плюс», яке засновано в 2014 році в Чаплинському районі Херсонської області. З того часу займає лідируючі позиції по виробництву томатів, цибулі, суниці та часнику на полях загальною площею 1100 га.

Зараз часникові площі господарства займають 160 га на зрошенні
Господарство є родинним, керують Сейран та Артур Яковлєви – господарі, що, прикладають максимум на розвиток господарства як прибуткового, а це дає створення нових робочих місць (до 600 в сезон) та соціальний розвиток регіону.

Часниковий форум організований ГО “Земля Таврії” за підтримки UHBDP/ Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН