Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як поводитись із дітьми з синдромом аутизму у Херсоні навчали поліцейських

4 червня у Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара відбувся інформаційний портал “Особлива дитина та поліцейський: будуймо конструктивний діалог”, присвячений висвітленню проблеми спілкування між дитиною/підлітком з синдромом аутизму та правоохоронцями. ГО “Феномен UA” спільно з працівниками бібліотеки, Управлінням забезпечення прав людини Національної поліції України та ГО «Зачаровані діти» доклали максимум зусиль, щоб зустріч відбулася. 

Ідея організувати цей захід виникла не випадково. Адже приклади, коли через затримання поліцейськими страждає особлива людина, зокрема підліток або молода людина з синдромом аутизму стають дедалі частішими та трагічнішими. І жахливо те, що після пережитого дитина перестає довіряти людям, що може негативно вплинути на її подальше життя. 

Інформаційний портал надав можливість правоохоронцям, батькам особливих дітей та самим дітям поспілкуватися на нейтральній території у неформальній обстановці: поставити одни одному конкретні запитання, поділитися корисною інформацією, обмінятися контактами для консультацій та майбутньої співпраці.

Паралельно с “серйозною” частиною у бібліотеці діяло кілька локацій, де діти – учасники могли помалювати 3d ручкою, погратися на сенсорному столику або створити фігуру-оригамі.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН