Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Маячці відзначили День села

Село Олешківського району було засновано на початку ХІХ століття вихідцями із сусідніх сіл, переселенцями з російських губерній та північних регіонів України ( переважно оселились у Новій Маячці старообрядці та представники Запорізького козацтва).

Зараз це сучасне велике село із двома школами та дитячим садочком, населення якого складає 7450 чоловік, з яких дітей дошкільного віку – 450, шкільного – 866, молоді від 16 до 28 років – 1600, громадяни пенсійного віку – 1500 чоловік. У Новій Маячці проживає 49 багатодітних родин, в яких виховується 168 дітей. Більшість селян займаються овочівництвом на власних наділах.

Традиційно на П’ятидесятницю новомаячківці збираються на День села. Обов’язковою є на святі виставка робіт місцевих майстрів. Передбачені розваги для дітей та організований продаж вуличної їжі.

Святковий концерт показав таланти жителів Нової Маячки, у їхньому виконанні лунали пісні, були представлені хореографічні номери та театральні постанови. Всі мали нагоду привітати один одного та долучитися до святкування.

Голова сільської ради Валентин Кос привітав всіх присутніх: «Вітаю всіх зі святом – Днем нашого села. Родинного тепла, любові, радощів, цінуйте один одного, кохайте один одного. Робіть тільки добро. Миру усім, добра і злагоди!».

На святі були присутні заступник голови Херсонської облдержадміністрації Євген Рищук, голова Олешківської райдержадміністрації Олена Кравченко-Скалозуб, радник голови районної ради Лариса Снигур, староста с. Брилівка Ірина Мєдвєдєва, настоятель Свято-Миколаївської церкви протоієрей Ярослав Воробій та інші гості.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН