Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чи можна вирішити застарілі проблеми життєдіяльності Херсона?

Проблема цієї влади – відсутність в її лавах виробничників, які створювали у своєму житті робочі місця, початкову вартість, а з доданої, вже інші платили б всі податки до бюджету. У цьому впевнений голова Херсонської обласної організації політичної партії “Громадянська позиція” Валерій Синявський.

Від цього – і невирішення застарілих проблем життєдіяльності Херсона, до яких Валерій Синявський, що є керівником виробництва відносить непрозорість розподілу бюджетних коштів, виділення фінансів лише наближеним до мера громадським організаціям, низький рівень робіт з благоустрою.

«Підрядники, які не перший рік працюють у бізнесі і з якими я спілкувався, відмовляються працювати за ті гроші, що виділяються з бюджету на скошування трави. Навіть в Олешках ці суми значно вищі. Всі ми розуміємо, що з цих грошей чиновник хоче отримати частину. Все залежить від волі першої особи. Якби мер сказав: «Мені не потрібні «відкати», а потрібна якість виконання робіт у відведені терміни!», була б інша справа. Я не є симпатиком Кернеса, але у Харківській мерії є департамент контролю, який слідкує за всіма закупівлями і якістю виконання робіт за бюджетні кошти. У нас же побудоване все на корупції та «договорняках», – прокоментував Валерій Синявський.

Поки система залишається старою, продовжив підприємець, посади продаються, від розмірів фінансових потоків залежить і ціна крісла. Навіть на найменшій посаді чиновник має передавати нагору щомісяця данину. І змінити цю систему можна лише всередині владної системи.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН