Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні обговорили проблему раку молочної залози

Ця хвороба посідає перше місце серед онкологічних захворювань у жінок в Україні. Якщо у Європі та США недугу у 95% звернень діагностують на 1-2 стадіях захворювання, то в нашій країні майже у 60% випадках – це останні важкі стадії, а 25% – фактично невиліковні. Такий рівень пояснюється в тому числі й тим, що жінки звертаються за допомогою надто пізно.

На те, щоб сформувати більш відповідальне ставлення жінок до власного здоров’я, націлена інформаційно-просвітницька кампанія трьох організацій – соціального проекту «Life Changer», благодійного фонду «Квітна» та проекту «Кешер».

У херсонській синагозі «Хабад» за підтримки єврейського культурного центру відбулась акція «Здоров’я грудей – щастя, краса, відповідальність».

«Ми хоч і є організацією єврейських жінок, але проводимо цю акцію, щоб якомога більше жінок херсонського регіону дізнались про те, що потрібно робити, аби зберегти своє здоров’я. Адже це не лише їхнє здоров’я, це і благополуччя їхніх родин», – розповіла керівник програми «Жіноче здоров’я» Всеукраїнської жіночої єврейської організації «Проект Кешер» Марина Константинова.

Лікар-мамолог виступив з лекцією.

«Скринінгова програма з безкоштовних обстежень лише розробляється у державі. Зараз ці дослідження коштують доволі дорого, тому далеко не всі жінки приходять на щорічний прийом до мамолога. Хоча їх треба проводити всім жінкам, старше 20 років», – прокоментував лікар-мамолог Вадим Шелдагаєв.

Для учасниць акції був проведений інтерактивний тренінг та розіграні сертифікати на безкоштовне медичне обстеження.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН