Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фермери півдня України на Дні поля на Херсонщині вивчали застосування нанодобрив

НВПП «5 елемент» – провідне підприємство, що займається нанодобривами, урочисте відкриття якого було у вересні 2017 року. Головна місія господарства – розвиток біологічного землеробства та екологічність аграрного виробництва. Компанія розробляє, продає та впроваджує добрива, що позитивно впливають на ґрунти, кореневу систему, листову поверхню та витривалість рослин. Використання добрив «5 елемент» актуально для тих, хто вирощує екологічно чисту продукцію, адже вони працюють на оптимізацію життєзабезпечення рослини за рахунок активізації внутрішніх та зовнішніх мікробіологічних процесів, що впливають на життя рослин.

Аби показати так це чи ні, надати можливість аграріям зробити власний висновок про переваги використання нанодобрив був організований день поля «Порівняння технологій вирощування тепличного огірка». 13 квітня на базі тепличного господарства Євгена Білого, що в с. Раденськ Олешківського району, зібралися фермери зацікавлені у новаціях плодоовочевого виробництва. Господарства має сучасні великі теплиці «іспанського» типу з верхнім провітрюванням, в яких росте огірок сорту Кантара. Для учасників заходу показали результати експерименту: ділянки оброблені добривом та контрольні. Зі слів господаря вибірка огірків показала, що рослини, які отримують нанодобрива, більш стійкі до хвороб, мають набагато більше зав’язків плодів та більшу врожайність від контрольних на 20-30%.

Присутні могли на практиці подивитися, чи є різниця між рослинами, задати свої питання агроному та господарю, порівняти результати експерименту.

День поля організований ГО «Земля Таврії» в рамках співпраці з Проектом UHBDP.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН