Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В чистий четвер мешканці Херсонщині спільно прибрали вулиці

Сьогодні напередодні одного з найсвітліших християнських свят – Великодня, у чистий четвер, за ініціативи голови обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва проведено акцію «Чисте довкілля». У всіх населених пунктах області проходив день благоустрою.

Є символічним, що «генеральне прибирання» в обласному центрі, містах та районах області відбувається саме в Чистий четвер, бо за українськими традиціями – це день весняного очищення. Ще вдосвіта, до східсонця селяни чистили в стайнях, коморах, на подвір’ї, в хатах — все повинно бути чистим і виглядати по-святковому.

Тож, структурними підрозділами обласної державної адміністрації, її апарату, територіальними органами міністерств та інших центральних органів виконавчої влади проведено прибирання громадських місць.

Бадьорі та усміхнені державні службовці вийшли на територію парку «Херсонська фортеця», скверу ім. Пушкіна та меморіального кладовище, щоб разом допомогти підготувати місця дозвілля мешканців Херсонщини до свят і літа, а тому прибрати сміття, залишки листя й гілок з минулого року, пофарбувати дерева й бардюри.

Працювали активно, злагоджено, з піднятим настроєм, адже усім приємно бачити навколо себе чисте довкілля, а особливо, коли оживає природа: росте зелена травичка, квітнуть весняні квіти, фруктові дерева, біля них гудуть бджілки та весело співають птахи.

Разом із працівниками структурних підрозділів ОДА до акції долучився заступник голови облдержадміністрації Олександр Адамчик, який наголосив, що подібні заходи об’єднують жителів і сприяють більш бережному ставленню до свого міста.

«З приходом весни оживає все в навколишньому світі. Після затяжної зими ця акція має стати гарною нагодою для кожного зробити хоч один крок назустріч природі – посадити деревце, чи принаймні прибрати біля свого обійстя чи організації. Не важливо який спосіб ми обираємо, важливо, що ми не залишаємось осторонь», – наголосив Олександр Адамчик та особисто долучився до прибирання й благоустрою території парка.

Впродовж дня також оновлюються й стели та дорожні знаки на автомобільних дорогах при в’їздах до населених пунктів Херсонської області. Адже чисто не там де метуть, а там, де не смітять. Проведення таких акцій не лише формує відповідальне ставлення до території, а й у майбутньому сприятиме збереженню належного екологічного стану в межах краю й держави в цілому.

сайт ХОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН