Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці приступили до розробки проекту будівництва Центру олімпійських видів спорту

15 лютого був підписаний договір між міської владою, керівництвом Федерації плавання України, представниками «Благодійного фонду Ігоря Колихаєва» та комунального підприємства «АкваСпорт».

Зараз міська влада займається підготовкою проекту будівництва спортивного комплексу з басейном, роботу планують завершити до червня.

«Планується, що спорткомплекс буде розташований на території у 10 гектарів. Це ділянка дуже цікава – неподалік від Дніпра, на місці колишнього готелю «Нова Каховка». Раніше там планували розбити парк, але вирішили віддати її під будівництво Центру олімпійських видів спорту. Більше 10 років ми обговорювали ідею зведення у місті басейну, але коштів не вистачало і технології такого складного будівництва тільки-но зараз освоєні. Нині завдяки децентралізації і розвитку технологій в Україні плануються кілька подібних проектів: у нас, у Коломиї та Краматорську», – розповів секретар Новокаховської міської ради Олександр Лук’яненко.

За словами секретаря міськради, після закінчення проектних робіт, влада приступить до залучення коштів. Кошторис робіт – близько 200 мільйонів гривень. Кошти мають надійти від Державного фонду регіонального розвитку, також депутати звертатимуться до колег з обласної ради з проханням співфінансування проекту. Частина робіт фінансуватиметься з міського бюджету.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН