Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З 1 березня 2018р. до КППВВ “Каланчак” можна буде доїхати з Києва залізничним транспортом

Про це Радіо Куреш повідомив Борис Бабін – постійний представник Президента України в АР Крим:

– Ми на сьогодні виходимо на легальне залізничне сполучення, так званого «західного виходу» з Криму, це Перекоп. Ми працюємо з «Укрзалізницею» та іншими залученими органами влади, з тим щоб до крайньої станції підконтрольної українській владі, а це станція «Вадим» Одеської залізниці, було налагоджено пряме залізничне пасажирське сполучення, щоб люди могли у «Вадимі» сідати на поїзд і їхати у населені пункти материкової України, це Херсон, Київ і інші місцевості.  На сьогодні з 1 березня ми маємо узгоджений розклад приміського сполучення між станцією Вадим та Херсоном Київським потягом. Тобто, людина приїжджає з Києва в Херсон, вона може пересісти в приміський вагон, придбати на нього квиток, там нормальні плацкартні вагони і доїхати швидким графіком до станції «Вадим», прибуття орієнтовно об 11 ранку. Там 10 кілометрів до КППВВ. Ми працюємо з місцевою громадою, там будуть і легальні таксисти, і місцеві автобуси до КППВВ і з КППВВ. Так само ввечері з Вадима буде поїзд, приблизно о 5 годині вечора. Поки що це вагони з яких слід пересідати на станції Херсон, в найближчій перспективі ми сьогодні чекаємо «Укрзалізниці» цього рішення, вони виділять вагони причепні.  Тобто людина сідає в Києві і виходить в «Вадимі», і навпаки. Це будуть причіпні до Київського поїзду. І ми дочекаємося цих вагонів.

     Доречі, мені не зрозуміла позиція «Укрзалізниці», коли маємо 10 поїздів щоденних до Москви з України, з різних міст, і там є нормальні вагони, а про декілька нормальних вагонів до станції «Вадим» вони поки що думають. Але повірте, вони це рішення схвалять. Третій етап, це повноцінний поїзд, не група причіпних вагонів, а повний состав Київ-Вадим, через Херсон. Це середньострокова перспектива, там для цього необхідно робити певні інвестиції у станцію «Вадим», «Укрзалізниця» в принципі до цього готова, але це питання не одного дня. І це третій етап, і до Херсону, як і до Вадиму, як і до Новоолексіївки буде ходити додатковий поїзд. Наголошую, з Новоолексіївки ніхто нічого знімати не буде.

   Як тільки будуть у нас розклади, як тільки буде відповідна логістика, ми будемо постійно через медіа кримчан інформувати, що є додаткова альтернатива по автомобільним перевезенням, як легальним так і нажаль нелегальним.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН