Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславі знають, як залучати молодих і перспективних фахівців

Районна держадміністрація запланувала завершити зведення частини довгобуду, в якому в силу різних причин не були доведені до кінця будівельні роботи у двох під’їздах. Власниками 35 квартир можуть стати фахівці, які скористаються програмою житлового будівництва «Власний дім». Ця державна програма дозволяє брати кредитні кошти на тривалий термін з виплатою 3% річних.

«Цю ідею запропонував голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв. Вже є успішні приклади у Білозерці та Чаплинці, коли шляхом співфінансування вдавалось частково вирішити житлову проблему у районних центрах. Таким чином ми хочемо вирішити кадрову проблему з молодими фахівцями, які не хочуть їхати у глибинку через відсутність власного житла», – прокоментував голова Бериславської райдержадміністрації Олександр Гомон.

Крім житла, заохочувати спеціалістів з вищою освітою будуть і гривнею. Лікарі вийшли з ідеєю доплачувати з райбюджету випускникам медичних вишів. Молодий лікар зараз на своєму першому робочому місці отримує заробітну плату на рівні ставки медсестри зі стажем. Поки районна програма з підтримки фахівців у стадії розробки. Планують, що кожен з них отримуватиме додаткові 3 тисячі гривень щомісяця.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН