Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Пам’ятник Катерині в Одесі вирішили не демонтувати

Сьогодні Одеський апеляційний адміністративний суд завершив розгляд справи щодо переносу пам’ятника Засновникам Одеси, передає кореспондент УНН.

Одеський апеляційний адміністративний суд не задовольнив апеляційну скаргу громадської організації “Січ”, члени якої вимагали повернути пам’ятник морякам-потьомкінцям на місце пам’ятника Засновникам міста. Вони вважають, що пам’ятник використовують для пропаганди “російського міра”, а Катерина II Одесу не засновувала, тому не має права знаходитися на однойменній площі.

У той же час, суд підтвердив рішення суду першої інстанції про те, що пам’ятник морякам-потьомкінцям був перенесений незаконно з Катерининської на Митну площу.

Нагадаємо, у 2007 році Одеська міськрада вирішила перенести пам’ятник “Потьомкінцям — нащадки” з Катерининської площі на вулицю Приморську, а на його місці встановити постамент “Засновникам Одеси”, серед яких і монумент Катерині ІІ, що до 1920 року стояв на однойменній площі. Однак ініціативу мерії не підтримала “Асоціація козацьких товариств ”Січ”, члени якої подали позов до суду і виграли його. Однак в мерії не погодилися і подали апеляцію.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН