Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На священиків Української православної церкви у Криму чиниться тиск

Архієпископ Климент з 2014 року щодня служив у кафедральному соборі Сімферополя, постійно відвідуючи храми Київського патріархату, до очолення Херсонської єпархії УПЦ КП. З Херсонщиною тільки-но починає знайомитись і графік роботи не змінить. Кожного дня він буде проводити богослужіння в храмах нашого регіону – місті та області.

Корінний кримчанин, перш за все, хоче зберегти єпархію на півострові, але зараз це дуже важко. З початку окупації відбулась ротація священиків. Частина була змушена виїхати і вивезти родини. Дехто – повернувся. Постійно мешкають у Криму 4 священнослужителі, 4-5 – приїжджають на ротацію. Архієпископ Климент розповів, що ситуація у Криму є непередбачуваною.

«Зараз там складно. Якщо ти поділишся своїми думками в Інтернеті, а вони не співпадають з думкою тих, хто керує або намагається керувати у Криму, то це може підпасти під кримінальне провадження. І таких випадків дуже багато: переслідуються українські журналісти, кримські татари. І нині така ситуація, що ти не маєш права на власну думку. Це страшно», – поділився новопризначений керуючий Херсонською єпархією Української православної церкви Київського патріархату архієпископ Климент.

Зараз архієпископ має намір познайомитись з Херсонщиною, побувати у всіх парафіях Київського патріархату, познайомитись зі священиками і общинами храмів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН