Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Поліція Херсонщини викрила 10 випадків торгівлі людьми і депортувала з України 16 в’єтнамців-нелегалів

Торік відділ боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції України в Херсонській області, задокументував 10 фактів сучасного рабства. Всі випадки внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, по двох фактах вже встановлена особа, яка підозрюється у скоєнні злочинів і очікує на вирок суду в слідчому ізоляторі.  З решти випадків триває досудова перевірка.

2017 року поліцейські викрили факт незаконного перебування на території України групи громадян В’єтнамської республіки. У селищі Зеленівці вони жили у двоповерховому будинку, в ньому ж і відкрили незаконний швейний цех.

«За оперативною інформацією, у цьому будинку здійснювалась незаконна діяльність. Поліція прибула на місце, але складність була в тому, що громадяни В’єтнаму не володіли ні державною, ні російською, ні англійською мовами. Був знайдений перекладач, який і допоміг встановити, що в’єтнамці перебувають тут незаконно. Працівники Державної міграційної служби склали адмінпротоколи за статтею 203, за якими всі особи мали виїхати в країну походження у місячний термін», – розповів заступник начальника Торік відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції України в Херсонській області Вадим Десятник.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН