Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Каланчацькій ОТГ придбано медичного устаткування майже на 1 млн. гривень

Для Центру первинної медичної допомоги Каланчацької об’єднаної територіальної громади придбано нове діагностичне обладнання та ком’ютеризувано 12 робочих місць лікарів – терапевтів. Інвестиція майже в 1млн. гривень повинна вплинути і на якість медичних послуг, і зробити її доступною. Адже діагностика – безкоштовна.

ентр надання первинної медичної допомоги обслуговує жителів 6 сіл, які ввійшли до Каланчацької об’єднаної територіальної громади: Новокиївки, Новопавлівки, Гаврилівни, Олександрівки, Роздольного та Привілля. Окрім цього, користуються його послугами і жителі сіл Новоолександрівки, Хорлів та Олексіївки.

На початку року цього року в центрі первинної медичної допомоги з’явився сучасний кардіограф, який зв’язаний з Центром серця у Херсоні, тому місцеві лікарі можуть і швидко встановити діагноз пацієнту, відправити на стаціонарне лікування швидкою.

Серед придбаного устаткування і мобільний УЗД-апарат та мамограф. На ньому вже пройшло обстеження 230 жінок, в третини – підтвердився діагноз. На жаль, пацієнти звертаються в складних випадках. Більшість лікарів центру – вже у віці. В ОТГ почали шукати молодих лікарів за Програмою розвитку людського капіталу, яка була прийнята на Херсонщині минулого року.

Джерело: телеканал “Скіфія” Херсон

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН