Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві перевіряли якість інклюзивної освіти у школах

Про це на Фейсбуці повідомляє народний депутат Тарас Кремінь:

 – Протягом тижня разом із Евгений Шевченко та Олена Удовиченко перевіряємо якість інклюзивної освіти в ЗОШ м. Миколаєва, яка насправді тримається на батьках, учителях-ентузіастах та самих дітях. Школярів – 25 у 14 ЗОШ Миколаєва, а це – трохи більше 1% від загальної чисельності юних городян, які могли би навчатися у закладах обласного центру.

З упевненістю можна сказати наступне: найбільша за роки Незалежності освітня субвенція на інклюзію – 2017 (на країну – понад 200 млн, з яких на область – понад 6 млн, місто – понад 4) фактично не використана та «успішно» повертається до державного бюджету; переважна більшість дітей, які хочуть навчатися в школах, не можуть собі цього дозволити через фактичну неготовність міських шкіл та, в окремих випадках, страх самих батьків; кількість ставок асистентів учителів дорівнює відсотку похибки від загальної потреби; відсутність муніципального спецтранспорту компенсується додатковими витратами батьків; архітектурна малодоступність породжує саморобки; професійна некомпетентність низки директорів – свідчення неякісної кадрової політики.
Детальні висновки будуть наступного тижня. Сподіваюсь, будуть очікувані звільнення директорів, непрофесійних чиновників, а також нові конкурси на заміщення вакантних посад. Вірю
в нові кадри, проекти, компетентність, з якими буде якісно іншим навчальний 2018-2019 навчальний рік.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН