Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині громадські активісти розшукують зниклих прокурорів

Херсонська громадська активістка Римма Бараненко на Фейсбуці пише про подію, яка сталася у Генічеську. А точніше, яка не відбулась. Йдеться про судове засідання по справі отримання неправомірної вигоди Антонівським селищним головою Ігорем Семенчевим. Судове засідання мало пройти місяць тому саме у Генічеську. Але прокурори на це засідання не явилися:

 –  Цитую суддю: «не з’явились обидва прокурори з невідомих причин».

Представники громадськості, які приїхали на суд, вирішили розслідувати ці «невідомі причини». Для цього довелось відвідати Генічеську прокуратуру, Генічеську поліцію (де була написана заява на дії Генічеської прокуратури) та Бериславську прокуратуру.

І після почутого у цих закладах виникла така загадка: Генічеський прокурор був у будівлі суду, але не з’явився в залу засідання суду, бо йому не була «дана команда» від куратора з Бериславського району. Бериславський прокурор просто не знав(!) що засідання на цей день, думав що на інший і ніяких листів від суду з датою засідання не отримував, а інших комунікацій у 21 столітті теж не знайшлось, щоб узгодити його присутність. Тому він спокійно провів день на своєму робочому місці. Сказав, що з ним таке сталося вперше за всі 20 років роботи. Але… виникає питання: якщо генічеський прокурор знав що буде засідання і навіть був у будівлі суду: чому він не повідомив бериславського прокурора про засідання і не «отримав команду» йти хоча б самому, якщо бериславський прокурор не встигає приїхати? Відповідь бериславського прокурора була на щось кшталт «він не був готовий». Питання: а чим же вони обидва займалися цілий місяць до засідання? Хіба не готувались до нього?

Питань загалом виникло ще дуже багато. Але головне з них таке: в четвер 25 січня буде наступне засідання по цій справі і чи не буде продовження цього детективу? Чи все таки буде хепі енд: прокурори з’являться і виконають свої обов’язки? Думаю найкраще на це і всі інші питання відповість голова Херсонської обласної прокуратури Тригубенко Віталій. Ми їх задавали і ще задамо в офіційних зверненнях. Але сподіваюсь навіть неофіційно, прочитавши цей пост, пан обласний прокурор допоможе своїм підлеглим з районів працювати плідно та ефективно!

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН