Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Митний експеримент» щодо ремонту доріг на Херсонщині провалився

За постановою Кабміну, спочатку в п’яти областях України, а цьогоріч – по всій території був проведений експеримент, за яким 50% митних надходжень, отриманих понад плану, спрямовувались на покращення дорожньої інфраструктури. Херсонську область об’єднали з Кримом і довели план – 200 млн. грн. 2017 року митні платежі до спеціального фонду склали всього 6,8 млн. Їх частково спрямували на ремонт траси «Мар’янське – Берислав».

Чому експеримент не спрацював на Херсонщині? Начальник служби автомобільних доріг в Херсонській області Микола Савченко вважає, що неправильним було об’єднувати область з півостровом і ставити перед херсонськими митниками нереальні плани.

Невідомо, чи буде подовжена дія експерименту із спрямування митних надходжень на ремонт та реконструкцію автошляхів на наступний рік. У деяких регіонах проект став успішним, і за суми перевиконання вдалось відремонтувати великі ділянки доріг загального користування (між населеним пунктами, міжнародні та національні траси). Експеримент передбачає саме цю категорію автошляхів, дороги ж усередині населених пунктів повинні ремонтуватись за рахунок місцевих бюджетів. Так що поживемо-побачимо…

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН