Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За цей рік фіскали провели на Херсонщині більше 500 перевірок щодо сплати акцизного податку

Результат – 7 млн. грн. штрафів, 4 з яких вже надійшли у бюджет. І говорять, що нехтувати законами вийде собі дорожче. До списку на аудит потрапили вже 50 закладів. Податківці тримають у таємниці до кого саме прийдуть, щоб і інші не розслаблялися. При чому моніторять не тільки Херсон, а й всю область. Під особливу увагу потрапили ті підприємці, які у звітності показують копійчані суми прибутків.

«Підприємці, які показують нереально низькі виторги, які сплачують менше 100 грн. до бюджету акцизного податку за місяць. Виявили групу ризиків, проаналізували надходження товарів від постачальників і вони будуть, в першу чергу, опрацьовані також шляхом проведення хронометражів. Тобто ми будемо спостерігати за денним обігом готівки. В рамках фактичної перевірки, яка може проводитися 10 діб, приходять 2 інспектори, які показують свої посвідчення, направлення на перевірку, вручають копію наказу платнику податків і залишаються моніторити виручку цілих 10 діб. 10 діб знаходимося у закладі, дивимося, як вони проводять касові операції через касовий апарат Порівнюючи попередні періоди встановлюємо реалізацію не облікованого належним чином товару і за це ми застосовуємо фінансову санкцію у подвійному розмірі вартості товару», – прокоментував Роман Мальований, заступник начальника відділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями управління аудиту ГУ ДФС у Херсонській області.

Роз’яснювальна робота і контроль на масових заходах вже принесли свої результати. На святкуванні дня міста та під час різноманітних фестивалів алкоголь продавали підприємці з ліцензіями та пробивали його через касовий апарат. Податківці зараз моніторять оголошення в Інтернеті, рекламу у ЗМІ всіх тих закладів, які пропонують відсвяткувати у них Новий Рік або Різдво. Вони вже знають всі ціни і можуть прикинути скільки ж підприємець заробить. А потім порівняють із тими сумами, які бізнесмен подасть у звітності та сплатить податків.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН