Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одеських сепаратистів обмінюють на українських військовополонених

Фігурантів ряду сепаратистських і терористичних справ, які перебувають зараз в одеському СІЗО, почали обмінювати на АТОвців, які потрапили в полон до бойовиків.

Зараз суди міста скасовують любителям Росії запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, після чого їх передають співробітникам СБУ. Про це повідомляє Depo.Одеса з посиланням на Думську.

Так, Приморський райсуд відпустив з ізолятора росіянина Євгена Мефьодова, учасника подій 2 травня 2014 року, якому зараз інкримінують посягання на територіальну цілісність України. Цю інформацію “Думській” підтвердив адвокат Мефьодова.

Його товариш Сергій Долженков (“капітан Какао”) від обміну відмовився.

Малиновський райсуд звільнив прямо в залі чотирьох ветеранів війни в Афганістані, яких звинувачують в спробі створення так званої “Одеської народної республіки” і підготовці замаху на нардепа Олексія Гончаренка. На обмін йде екс-голова обласного комітету ветеранів Афганістану, колишній депутат міськради Олександр Луценко і Ігор Махіненко. Двоє інших обвинувачених залишаються в Одесі, але під домашнім арештом.

Також будуть передані бойовикам підозрювані в теракті на вулиці Жуковського (замах на Марка Гордієнко) і колишній десантник Володимир Дорогокупець, якого звинувачують у вербуванні терористів і розбещенні неповнолітніх.

Підозрювані в терактах у волонтерських центрах і біля будівлі СБУ поки залишаються в СІЗО, уточнили інформатори видання, але, швидше за все, і вони відправляться на схід країни.

Всього, за даними “Думської”, в обміні візьмуть участь 306 фігурантів кримінальних проваджень та 74 українських військовослужбовців.

“Він буде проведений за формулою “всіх на всіх”. Перший етап розпочався. Сьогодні всіх відправлять до Харкова, а звідти – на місце обміну”, – відзначило джерело видання.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН