Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Корупція чи халатність? Обдурені запоріжці двічі платять за одну послугу

Прибирання дитячих та спортивних майданчиків у Запоріжжі обпачують двічі – з міського бюджету та включать в оплату утримання прибулинкової території, за яку платять менканці, – повідомляє Запопорізький центр розслідувань.

У вересні поточного року районна адміністрація Заводського району замовила послуги в ТОВ “Спецтредсервіс ” на суму 81 тисяча гривень. Наприкінці місяця, 29 вересня підписали договір згідно з яким, підрядник зобов’язується прибирати дитячі та спортивні майданчики у Заводському району. Усього таких об’єктів 119, загальна площа яких 16920 квадратних метрів. Прибирати територію об’єктів повинні 5 разів на місяць протягом трьох місяців, а це значить – до кінця року.

Станом на сьогодні підрядник уже отримав з міського бюджету 56 тисячі гривень. У той же час, дитячі та спортивіні майданчики належать до прибудинкових територій окремих дворів. За утримання яких, мешканці Заводського району також плятять, в даному випадку управляючій компанії “Запоріжремсервіс”.

Нагадаємо, після проведення конкурсу управляючих компаній, який відбувся у серпні, керівники районних адміністрацій пропонували зменшити навантаження з мешканців міста і перекласти зобов’язання по оплаті за прибирання  дитячих та спортивних майданчиків на районну владу. Це значить, що оплачувати повинні були б з бюджету району. Поговорили і вгамувалися, жодних змін у технічній документації будинків не відбулося. Але послуги вже почали замовляти, не повідомляючи про це ні мешканців, ні управляючі компанії.

Підрядник уже отримав наших в вами грошей близько 3 мільйонів

ТОВ «Спецтрейдсервіс» була зареєстрована на початку 2016 року, керівник і одноосібний власник – Усенко Володимир Юрійович. У профіль компанії входить будівництво, прибирання територій, посередництво в оптовій торгівлі і т.д.
ТОВ «Спецтрейдсервіс» в період з вересня 2016 року уклала 14 договорів на загальну суму на 3 млн. грн.

Перші два підряди від Хортицької райадміністрації на прибирання тротуарів і «очищення територій району та супутні послуги» склали 1,344 млн. грн. Також в квітні 2017 року компанія отримала 890 тис. грн. від Заводської райадміністрації на ліквідацію стихійних звалищ і та вивезення-утилізація побутових відходів. Влітку Заводська РА заплатила «Спецтрейдсервісу» 189 тис. На утримання посадкових майданчиків зупинок громадського транспорту і 350 тис. За видалення порослі на безгоспних територіях.

Хочеться, але дуже важко повірити, що подібна ситуація скалалася через непильність чиновників, але більше напрошується інший висновок.

inform.zp.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН