Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі “московських попів” женуть від меморіалу замореним в Голодомор дітям

Запорізькі активісти виступили проти УПЦ Москвовського патріархату під час вшанування жертв голодоморів сьогодні, 25 листопада

Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” розповів член партії “Свобода” Леонід Поляков, передає Depo.Запоріжжя.

Місцевих націоналістів обурило те, що на будивлю колишнього будинка немовлят єпархія УПЦ МП нещодавно повісила свою меморіальну табличку (поруч із вже існуючою), а жалобні заходи мав відвідати скандальний митрополит Лука. Активісти вважають це “подвійними стандартами” з боку цієї церкви, оскільки раніше київський митрополит Онуфрій вважає Голодомор “заслужено божою карою за гординю”, а Лука “засвітився” у компанії поплічників бойовиків “Новоросії”.

На табличку від УПЦ МП під час заходу повісили аркуш із надрукованим текстом: “Московським попам тут не раді”.

Будинок, про який ідеться, розташований у старій частині Запоріжжя, на вулиці Олександрівській. Сюди привозили малечу, яка залишилася без батьків під час Голодомору 1932-33 років. За офіційними даними, за півтора роки у дитячому будинку голодною смертю загинули 788 дітей віком від двох тижднів до трьох років. Особи всіх загиблих вдалося встановити, хоча деяким діточкам так і не встигли дати ім’я. Поруч із цим будинком знаходилися керівні партійні органи – там від голоду ніхто не помирав.

Кілька років тому на цій будівлі було встановлено меморіальну табличку в пам’ять про трагічні події. Під час пам’ятник заходів сюди несуть квіти, цукерки, хліб, лампадки і іграшки.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН