Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Одещині шахрайки продавали віртуальне взуття за реальні гроші

До Ізмаїльського відділу поліції звернулися місцеві жителі та повідомили, що вони придбали товар в одному з інтернет-магазинів та були ошукані продавцями.

Після переказу грошей, покупці не змогли вийти на контакт із лжепродавцями. Про це пише Depo.Одеса з посиланням на відділ комунікації поліції Одеської області.

Придбаний товар покупцям ніхто не вислав. Розуміючи, що були обмануті шахраями, потерпілі звернулися в поліцію.

У ході проведення слідчих дій стало відомо, що дві 20-річні зловмисниці зареєстрували сторінку в одній із соцмереж, де дали оголошення про продаж різного товару, якого в наявності у них не було. Жінки хотіли заробити гроші обманним шляхом.

Так, зловмисниці розмістили на своїй сторінці оголошення про продаж дитячого взуття за ціною 230 гривень за пару і вказали номер телефону. Шахрайки пояснили жінці, що товар відправлять поштою, коли вона зробить оплату за товар через банківську картку. Покупці перерахували гроші в повному обсязі, але товар не отримали.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, шахрайки дали оголошення про продаж сукні за 380 гривень, а коли знайшлася жінка, за такою ж схемою обдурили і її.

“За даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.3 ст.190 (шахрайство) КК України. Співробітники кримінальної поліції стали вживати заходів, спрямованих на розкриття даного злочину. Були встановлені дві 20-річні жительки міста Ізмаїл, які заробляли на людях, обманюючи їх,” – розповіла підполковник поліції Наталія Старцева.

Зібравши докази, обом шахрайкам повідомили про підозру у вищевказаному злочині. Після закінчення слідства обвинувальний акт разом з матеріалами кримінального провадження буде направлено до суду. За скоєне на зловмисниць чекає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН