Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі підбивають підсумки старту опалювального сезону

Керівники профільного департаменту, комунальних підприємств вже можуть зробити певні висновки за підсумками старту опалювального сезону. Про деякі з них розповів генеральний директор концерну «Міські теплові мережі» Олександр Грек.

Після завершення минулого опалювального сезону у Запоріжжі вперше за багато років не зливали воду з внутрішньобудинкових мереж опалення. Таке завдання перед профільними службами поставив міський голова Володимир Буряк. На його думку, це повинно було сприяти збереженню мереж, швидшому пуску тепла, хоча і вимагало від концерну «Міські тепломережі» додаткових витрат.

Виняток склали лише будинки, де це довелося зробити з технологічних причин, при проведенні поточних або капітальних ремонтів мереж, при заміні радіаторів опалення в квартирах самими мешканцями і так далі.

За словами Олександра Грека, це дало свої позитивні результати. Пуск тепла в будинках, де теплоносій не зливався, пройшов досить оперативно і з мінімальною кількістю проблем. Набагато більше проблемних ситуацій було в тих багатоповерхівках, де воду з внутрішньобудинкових мереж централізованого опалення, в силу різних причин, довелося злити.

Рішення не зливати воду з мереж також допомогло знизити кількість стояків на внутрішньобудинкових мережах опалення, до яких потрапило повітря. Ця проблема існувала і в поточному році, але їх було значно менше. На сьогодні більша їх частина вже запущена в роботу.

— До 1 листопада цією проблемою займалися концерн «Міські теплові мережі» та аварійна служба. З 1 листопада до вирішення питання підключилися керуючі компанії. Робота пішла набагато легше, — зазначив Олександр Грек.

Фахівці відзначають, що в минулі роки запуск всіх проблемних стояків опалення в будинках зайняв не менше місяця. Цього разу з роботою вдалося впоратися набагато швидше, залишаються тільки поодинокі випадки, які періодично виникають, але на них оперативно реагують після звернень городян.

Первый Запорожский

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. До цього часу немає опалення в будинку за адресою вулиця
    Яценка 10А. На звернення ніхто не реагує. Крім номера заявки ніякої інформації отримати неможливо. На звернення в керуючу компанію взагалі не відповідають. Такого ще не було. Термінів і причини також ніхто не називаєІнформація у статті неправдива.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН