Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Обов’язковий техогляд автомобілів за стандартами ЄС підвищить безпеку на українських дорогах ‒ експерти

Введення перевірок придатності до експлуатації на всі транспортні засоби в Україні ‒ як комерційні, так і приватні ‒ та їхнє приведення до стандартів Європейського Союзу підвищить безпеку на дорогах і зменшить забруднення довкілля. Такого висновку дійшли експерти проекту технічної допомоги «Підтримка імплементації Угоди про асоціацію та Національної транспортної стратегії в Україні» (проект AASISTS), що фінансується Європейським Союзом, під час робочої зустрічі 6 листопада 2017 року у Міністерстві інфраструктури України.

«Широке використання перевірок придатності транспортних засобів до експлуатації матиме позитивні наслідки для різних категорій населення, сприятиме захисту життя та здоров’я людей, підвищуючи безпечність автомобілів на дорогах та вулицях та сприяючи зменшенню забруднення від викидів вихлопних газів. Така перевірка частина низки заходів, які спрямовані на забезпечення відповідності стандартів дорожньої безпеки в Україні до найбільш вимогливих норм законодавства Європейського Союзу», ‒ наголосив Альберт Бергонзо, експерт проекту AASISTS.

Запрошений експерт із Франції, голова Департаменту з питань перевірки придатності транспортних засобів до експлуатації Міністерства екологічного та солідарного переходу Катрін Б’єт, презентувала зразки прийнятих норм та стандарти ЄС співробітникам Мінінфраструктури, посадовим особам, які беруть участь у роботі пунктів перевірки транспортних засобів, а також представникам автомобільних перевізників, асоціацій автомобілістів. Вона поділилася власним досвідом створення надійної системи пунктів перевірки автомобілів та моніторингу роботи цієї системи у Франції.

Робоча зустріч охопила питання, пов’язані з відповідною нормативною базою ЄС, впровадженням та контролем виконання нормативних документів, сертифікацією транспортних засобів та моніторингом технічних центрів. Учасники заходу обговорили питання щодо впровадження відповідних директив ЄС та підготовки до розробки подальших вторинних законодавчих актів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН