Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві силовики на хабарі затримали директора брокерської контори — у справі фігурує начальник митного поста

За безперешкодне проведення операції митники через посередника вимагали та одержали від керівника підприємства-експортера 3 тисячі доларів США неправомірної вигоди.

Співробітники Управління захисту економіки в Миколаївській області Нацполіції, обласної прокуратури та управлінням внутрішньої безпеки обласного управління ДФС України задокументували протиправну діяльність начальника одного із митних постів Миколаївської митниці та директора митно-брокерської контори.

Дані особи організували систему здирництва за безперешкодне митне оформлення вантажів сільськогосподарської продукції.

В межах провадження, відкритого за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) КК України, правоохоронці встановили, що за вирішення питання щодо митного оформлення вантажу сільськогосподарських зернових культур на експорт зловмисники вимагають від керівника підприємства три тисячі доларів США неправомірної вигоди.

Правоохоронці задокументували факт одержання директором митно-брокерської контори неправомірної вигоди, яку він повинен був передати керівнику митного посту.

5 жовтня оперативники Управління захисту економіки в Миколаївській області Нацполіції, слідчі обласної прокуратури та працівники управлінням внутрішньої безпеки обласного управління ДФС України затримали митного брокера під час одержання хабара. Він затриманий у порядку статті 208 КПК України.

Крім того, правоохоронці провели санкціоновані обшуки у приміщенні митного посту.

Наразі встановлюються інші факти протиправної діяльності викритих у хабарництві осіб.

Миколаївська правда

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН