Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Поліція розслідує напад на учасників Фестивалю рівності в Запоріжжі – 17 затриманих

Поліція та організатори підбили підсумки сутичок, що відбулися під час проведення “Фестивалю рівності” в Запоріжжі вчора, 30 вересня

Про це повідомляє Depo.Запоріжжя.

За словами організаторів, від рук молодиків, що намагалися зірвати фестиваль, постраждали четверо дівчат – учасниць та відвідувачів. Одній із них розсікли бров.

Поліція повідомила про те, що противників проведення фестивалю було близько 150, їх вгамовували 70 правоохоронців. У ГУНП кажуть про двох дівчат-постраждалих – коли вони йшли на фестиваль з боку автовокзалу, на них накинулися кілька дівчат із натовпу, та почали бити. Постраждалих доставлено до лікарні.

Коли поліція розбороняла бійку, інші представники радикальної тусовки скористалися газовими балончиками, петардами і фаєрами.

“У Комунарське відділення поліції було доставлено 17 осіб, частина з яких неповнолітні. До поліції запросили також їхніх батьків, відносно яких складені адміністративні протоколи за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) КУпАП. Крім цього за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України”, – повідомили у поліції.

Нагадаємо, молодики в балаклавах вимагали скасувати “Фестиваль рівності” – мовляв, захід є “гей-пропагандою”. Всередину їх не пустила поліція.

У рамках фестивалю мали відбутися лекції, перегляди виставок та фільмів, що порушують проблеми жінок, представників ЛГБТ-спільноти, людей з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, національних меншин тощо.

Торік фестиваль намагалися зірвати радикали. Однак він відбувся та збірав понад 200 учасників.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН