Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Стихійний ринок на Привокзальній площі у Херсоні перенесено

Про це на Фейсбуці повідомив Ігор Семеніхін, настоятель храму Віри, Надії, Любові та матері їх Софії Щоби стихійний ринок припинив діяти, вже довгий час боролися відвідувачі храму, яким заважав бруд та галас від несанкціонованої торгівлі, що розгорнулася впритул церкви:

 – Несподіваний подарок для нашого парафії стався 26.08. Майже 6 місяців боролись зі стихійним базаром в сквері Привокзальний в самому центрі Херсона довкола нашої храм-каплиці.

День незалежності для нашого храму стане пам’ятним. Протягом тривалого часу йшла щоденна боротьба й протистояння зі стихійним ринком, який розташувався перед дверима храму та під його вікнами. Мова йде про те, що ні трави, ні квітів, ні чистоти в парку на Привокзальній довкола храму не залишилося, все винищено й витоптано несанкціонованим ринком, який щоденно функціонував як законний. Подивившись на спустошену землю, просто не віриться, що колись тут була трава, квіти і взагалі – чистота.

Ми боролися по своїх можливостях, як могли: проводили співбесіди з людьми, роз’яснювали, просили, навіть поліцію неодноразово викликали, писали заяви від імені громади, та все марно. Здавалося, що сміття, шум, це ще нічого, а от контейнер з мусором під самими вікнами вівтаря влітку в страшну спеку. Про яке морально-духовне виховання можна говорити?

Та ось сталося чудо. Це подія яка здивувала всіх. Вранці ще 25 серпня в храм не можливо було зайти, так як торгівці розмістились на сходах церкви, а 26 серпня – жодної людини не було. Управління ринком мабуть під чиєюсь дуже «різкою вказівкою», в попихах розчищали другу сторону парку вирізалися кущі, косилася трава, ну просто – хтось мабуть дуже впливовий організував. Щиро молимо Бога за цю людину, що подібно до св. Миколая потай допомагав в скрутний час.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН