Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ревізія управління освіти Миколаївської міськради виявила фінансових порушень на 1,8 млн гривень

Під час ревізії управління освіти Миколаївської міської ради встановлено фінансових порушень на суму близько 1,8 млн гривень. Про це УНН повідомили у прес-службі Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області.

“Аудитори провели планову ревізію фінансово-господарської діяльності управління освіти за період з січня 2014 року по березень 2017 року і за її результатами встановили порушень фінансової дисципліни на загальну суму 1 млн 790 тис. грн.”, – йде мова у попідомленні.

Так, управління освіти за рахунок коштів загального фонду сплатило вартість комунальних послуг в сумі близько 1 млн. грн., що фактично були спожиті Комунальним виробничим підприємством по організації харчування у навчальних закладах, яке згідно укладених договорів про організацію харчування використовує харчоблоки навчальних закладів для приготування їжі.

Також, без наявних повноважень та з порушенням вимог “Положення про оренду майна, що належить до комунальної власності територіальної громади міста Миколаєва”, управління освіти безоплатно передало вказаному підприємству майно навчальних закладів, а саме харчоблоки та розміщене в них обладнання для приготування їжі. Також під час ревізії виявлені факти завищення підрядниками обсягів та вартості робіт на загальну суму 363 тис. грн. при виконанні капітального ремонту будівель та споруд навчальних закладів. Під час проведення інвентаризації встановлено заниження вартості активів на загальну суму 266 тис. грн.  внаслідок не оприбуткування будівлі тиру, альтанки та благодійної допомоги (вікна металопластикові, спортивний інвентар, фарба, цемент, тощо).

“За результатами ревізії до адміністративної відповідальності притягнуті 22 посадові особи. Для вжиття заходів та відповідного реагування матеріали ревізії передані до Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Миколаївській області”, – зазначили у прес-службі відомства.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН