Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новокаховський агроколедж другий рік поспіль не набирає гідротехніків

І справа не в тому, що заклад не проводить профорієнтаційну роботу (приїхали до кожної школи кожного району області, окрім Білозерського), а в тому що ніхто з абітурієнтів не виявив бажання набути такого фаху.

Це говорить про популяризацію в суспільстві інших пріоритетів. Мабуть, зайве говорити, наскільки важливою є така спеціальність для аграрної Херсонщини. Але Міносвіти та інші чиновники не звертають увагу на голод молодших спеціалістів-гідротехніків.

Нині в Новокаховському агрокоджі навчається близько 500 учнів, бюджетних місць за підсумками вступної кампанії 2017 року отримали близько 100. Можна було б розвивати і контрактне навчання, але чиновники повідомили, що оплата за навчання, скоріше за все, буде підвищена, і значно.

З наступного року вартість навчання за контрактом зросте. Позиція міністерства – ціна має дорівнювати витратам держави на навчання одного студента. А це близько 20 тисяч гривень на рік. Зважаючи що в нас навчаються діти з сільської місцевості районів області – це сума непідйомна для таких родин. Якесь замкнене коло”, – прокоментував директор Новокаховського коледжу Таврійського державного агротехнічного університету Геннадій Іванов.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН