Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Олена Урсуленко закликала депутатів Херсонської міськради до злагодженої роботи на сесії

На завтра запланована чергова XІІІ сесія Херсонської міської ради. Депутати мають розглянути 75 питань, з них перші 11 – звіти про роботу постійних комісій та виконання фінансових планів комунальних підприємств, програми економічного та соціального розвитку, а також внесення змін до цієї програми та бюджету. Завтра ж затверджуватимуть оновлений склад Економічної ради з питань контролю за ефективністю КП.

«Сподіваюсь, що депутатський корпус плідно попрацює на завтрашньому пленарному засіданні. Питань не так вже й багато, є серед них суто технічні, є й такі, що потребують детального розгляду. Маю надію, що депутати будуть активними, націленими на співпрацю і на результат», – секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко закликає депутатський корпус до продуктивної роботи у сесійній залі.

Винесені на розгляд депутатів і питання соціального захисту. Для херсонців, що звертаються про допомогу з бюджету, дуже часто це питання життя чи смерті. Кількість заявників з кожним місяцем зростає. Профільна депутатська комісія підтримала виділення матеріальної допомоги для невідкладних операцій або лікування 184 городянам (загальна сума – 1 млн. 603 тис. грн.). Кількість заявників і сума коштів не остаточні, оскільки заяви продовжують находити.

«Депутатський корпус відгукується на звернення громадян, виділяє максимально можливі кошти на лікування та оперативні втручання при найважчих захворюваннях. Але кількість хворих, у тому числі і на онкологію, не зменшується. Тому ми повинні подумати над тим, як підняти профілактичну медицину на якісно новий рівень, закупити необхідне обладнання для лікарень, щоб захворювання можна було діагностувати на початкових стадіях», – прокоментувала Олена Урсуленко.

Депутати розглянуть проект рішення про затвердження програми шефської допомоги військовій частині А 1088 та сприяння Херсонському об’єднаному військкомату. На сесію виноситься більше півсотні “земельних питань”. Вони часто стають каменем спотикання у роботі депутатів. Наскільки ретельно опрацьовані чиновниками і вивчені депутатами питання містобудування та архітектури, які винесені на сесію, побачимо вже завтра.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН