Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Близько сотні тон львівського сміття завезли на Запоріжжя

Як повідомляють місцеві СМІ, у Пологи завезли велику кількість сміття.

Сталося це на місці колишніх силосних ям (неподалік «Полетехніка-Сервіс»).

За попередньою інформацією в ніч з 15 на 16 лютого.  Журналісти rayonka.com побували на місці події.

 Попри темряву добре видніються купи сміття, подекуди більше метра висотою. 

 Чітко видно, що непотріб вивантажували із великогабаритних автівок, про це говорять характер розміщення сміття та сліди від шин вантажівок.

 Як розповів на місці журналістам пологівський міський голова Юрій Коноваленко, про подію стало відомо вчора, близько 16:00 години.

 – Мені зателефонувала депутат міськради Валентина Шашко та квартальна в цьому районі. Вони повідомили, що жителі виявили за межами міста, в районі силосних ям, декілька куп сміття. По залишках якого видно, що це сміття зі Львова.  Вочевидь, десь 7 чи 8 вантажівок сміття несанкціоновано вчора чи сьогодні вночі, точніше встановлюємо, привезли сюди. Місцеві чули шум великовагових авто. Орієнтовно сміття завезли близько 100 тон.  Прибувши на місце ми виявили залишки блокнотів зі вказаними даними жителів Львова, різноманітні доповідні листки, листівки “Самопомочі”, чеки з львівських магазинів, зошити львівських школярів. 

 На місце прибула поліція та екологічна інспекція.

 Сміття вивантажено купами завдовжки метрів по 10-15.

На одному місці розташовано 4 великих купи і ще 3 купи поряд, метрів через 300.

Сміття, що залишили на території  міста доведеться прибирати комунальникам. Мер міста повідомив, що наразі підраховують збитки.

Для вивезення сміття на полігон знадобиться допоміжна вантажна техніка. Роботи з очищення території та перевезення сміття потягнуть орієнтовно на 10-15 тис. грн.

Однак, прибрати гори сміття доведеться, оскільки навесні  весь цей бруд вітром рознесе по навколишнім жилим масивам Поліг.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН