Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Храмі Віри, Надії, Любові та матері їх Софії УПЦ КП святкують Стрітення Господнє

Стрітення Господнє – велике свято Православної Церкви, яке щороку відзначається в один і той самий день – 15 лютого. В цей день православні християни урочисто згадують принесення на сороковий день після народження до Єрусалимського храму Немовлятко Ісуса, Його зустріч зі святим та праведним старцем Симеоном й пророчицею Анною. Пророцтво святого Симеона про майбутні страждання Діви Марії, якій «прошиє серце страшний меч болю» (Лк.2:35).

Ця важлива євангельська подія лягла в основу одного з найбільших дванадцяти свят церковного року. Вперше свято Стрітення було встановлено Церквою в Єрусалимі після Ефеського собору 431 р. У молитві освячення свічок, священик просить Христа Спасителя «освятити свічі світлом благодаті, щоб як світло вогнем видимим запалене проганяє нічну пітьму, так щоб серця наші вогнем невидимим, тобто світлістю Святого Духа просвічені, оминули сліпоту всяких гріхів. Щоб змогли ми очищеним оком душі бачити те, що Богоугодне і для нашого спасіння благо потрібне. І щоб сподобитися нам перемогти темні небезпеки цього світу і досягнути світла безперестанного…».

Стрітенська свічка з давнини наділялась особливою силою. Вважалось, що вона має силу відганяти бісів, її запалювали в час особливих життєвих випробовувань та негараздів, – розповів Ігор Семеніхін настоятель Храму Віри, Надії, Любові та матері їх Софії УПЦ КП.

Всіх запрошуємо на Богослужіння, яке розпочнеться о 9.00 в храмі Храмі Віри, Надії, Любові та матері їх Софії з Божественної літургії, о 10.30 освячення води і свічок.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН