Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сесія Херсонської міської ради: хаос через порушення регламенту

Сьогодні в стінах відбулась ЧЕРГОВА позачергова сесія Херсонської міської ради. Чи то міські очільники полюбляють так цю раптовість, чи то представники органів виконавчої влади через велику зайнятість (а можливо і некомпетентність) не можуть якісно підійти до питання організації сесії і в останній момент згадують про такий колегіальний захід, як відкрите засідання міськради, де кожен депутат повинен взяти відповідальність на себе.

Навіть, і позачергова сесія потребує попереднього опрацювання питань, які виносяться на сесію – і профільними управліннями, і створеною міським головою робочою групою. А навіщо, мабуть, подумав вчора головуючий, якщо на розгляд сесії виносяться питання, які стосуються комунальних підприємств, підлеглих головуючого!!!

Тож підготовка проектів рішень пройшла кулуарно: міський голова, депутат- він же очільник комунального підприємства та представники виконавчого органу – перший заступник міського голови і, звісно, головний фінансист міста. І, звісно, він же і депутат.

Тому серед тих, хто пропрацював питання утворилося коло з зацікавлених осіб – чиновники і підлеглі міського голови. Звісно, питання винесене на сесію важливе, стосується життєдіяльності тролейбусного парку, його колективу. Але унікальність ситуації в тому, що йде повне ігнорування регламенту підготовки до сесії, бо лише повідомлення про те, що сесія відбудеться 10.02.2017 року, місцеві обранці отримали надвечір дня, коли проходить це засідання.

Тобто, на сесію приходять лише вигідні депутати, які скоріше проголосують «за», навіть, без опрацювання проекту рішень.

По-друге, той, хто захоче знати досконало суть проблеми, опиниться в ситуації, коли доведеться  ставити чимало незручних питань публічно, а в цей час його буде перебивати або головуючий, або незадоволено відповідати той, хто лобіює це питання.

На відеокамери балаган, а відтак і приниження роботи депутатського корпусу з відповідними коментарями зацікавлених осіб: «Вибрали дурників».

Більше того, викликає занепокоєння і факт, що обранці почали брати участь і в бійках. Бо сьогодні представники молодих партій охоче «тягали» по сцені «активістів» під керівництвом осіб міськвиконкому, зацікавлених у нівелюванні депутатського корпусу.

Так, галасно і цинічно йде узурпування влади в Херсоні, аби керувати містом і головне – одноосібно розпоряджатись бюджетом громади. А постійний хаос, звісно, через порушення регламенту поступово призведе до радикальних змін на півдні України. Кому вигідно це не помічати?

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН