Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Кіборгу» Донецького аеропорту Олексію Болдиреву на Херсонщині відкрили меморіальну дошку та пам’ятник

Минув рік, як на сході країни загинув Олексій Болдирев.

У Великих Копанях, звідки родом Олексій, сільською радою, громадою було зібрано кошти для того, аби вшанувати пам’ять свого земляка.

Меморіальну дошку встановили на школі, де навчався герой. Згадати Олексія Болдирева прийшло багато жителів села, приїхали його військові побратими, з якими він захищав Донецький аеропорт. Приїхали волонтери, близькі друзі, яких він знайшов у Дніпрі, адже часто там бував, коли вже пішов добровольцем до АТО.

На кладовищі, де встановили пам’ятник Олексію, його військові товариші звернулися до присутніх: «Коли будь-хто з вас приходитиме сюди, аби пригадати Олексія, спитайте в себе, чи все ви зробили для того, аби ваша совість була чистою? Олексій був готовий на все задля України, задля своїх друзів. Він приніс у жертву своє життя, то давайте жити так, аби його смерть не була даремною. Не будьте байдужими».

Друзі та знайомі згадують його, як надзвичайно хоробру та відповідальну людину, яка не страшилася воювати. Військові побратими кажуть – на все мав власну думку, була чітка життєва позиція, не побоювався говорити гострих речей, завжди приходив на допомогу своїм друзям.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН