Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

25-річчя Незалежності України – як відзначає південь України

У Херсоні з самого ранку зібралися на урочистий мітинг біля Шевченківського скверу.

Об 11.00 пройде нагородження активістів і громадських діячів області.

Протягом шести годин – з 12.00 до 18.00 херсонці зожуть відпочити на фестивалях Рибний бенкет і Херсон-кавун, які проходитимуть на Набережній і на проспекті Ушакова. Організатори підготували і концертну програму, і розваги для дітей, і виставки, також будуть майстер-класи і частування смаколиками.

Для молоді пройде фестиваль Fun jumping  стартує о 12.30 на набережній імені О. Федорова.

Увечері херсонців чекають на  площі Свободи, де о 18.00 оркестр бандуристів виконає державний гімн. Пізніше, о 20.30 – концерт Національного заслуженого академічного хору України імені Г. Верьовки.

хер незав

Запоріжжя сьогодні відзначилося яскравою акцією. Тут розгорнули український прапор довжиною у 320 метрів. Ініціатором став місцевий активіст  Олександр Харківський. Розгортали прапор зранку жителі міста. Прапор розміщують на паркані і він має дістатися від універмагу “Україна” до площі Фестивальної.

Фото: zp.depo.ua
Фото: zp.depo.ua

Багато святкових заходів заплановано сьогодні і на запорізькій Хортиці – тут із 10.00 фестивалі, ярмарки, майстер-класи і виступи фольклорних колективів.

У Миколаєві також різноманітна святкова програма, де городяни зможуть обрати собі захід до смаку.

Із 8.30 відбулася урочиста хода військових і волонтерів від Центрального проспекту до Соборної площі. О 10.00 на цій же площі пройшов всеукраїнський флешмоб «Співаємо державний гімн України!»

Об 11.00 на Флотському бульварі будуть встановлювати рекорд України з найбільшої кількості плавзасобів з державною символікою. І традиційно святковий концерт, який розпочнеться о 19.00, де виступатимуть відомі колективи області.

В Одесі анонсується дуже різноманітна програма святкових заходів.

На Приморському бульварі завершальний день Вишиванкового фестивалю, де одесити збираються побити свій же минулорічний рекорд. Тоді вишиванковий ланцюжок зібрав 3155 людей.

О 12.00 біля пам`ятника Дюку відбудеться фініш велопробігу “Українці в Європі”, в якому взяли участь ветерани АТО і волонтери, що проїхали понад 10 тис.км за 100 днів через 16 європейських країн.

 

О 16.30 розпочнеться патріотичний автопробіг: Просигналити гімн України. Учасникам пропонують прикрасити свої автомобілі українською символікою.

О 17.00 пройде гала-концерт учасників шоу “Голос Країни”. Одеситам пропонують прийти до пам`ятника Дюку, аби по бачити виступи улюблених артистів.

І о 21.00 на Театральній площі, просто неба можна буде безкоштовно подивитися виставу «Тіні забутих предків».

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН