Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ВІЙСЬКОВІ НАВЧАННЯ. ТУКА РОЗПОВІВ, ЧОМУ ОКУПАНТИ ПЕРЕКРИЛИ ДОРОГИ В КРИМ

Українська Держприкордонслужба закликає громадян утриматися від поїздок на півострів.

Блокування проїзду в окупований Крим російська сторона ініціювала у зв’язку з так званими військовими навчаннями. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука, передає “112 Україна”.

“За тією інформацією, яка є у мене, сьогодні розмовляв з Віктором Назаренком, це голова прикордонної служби, він мені розповів, що окупаційна влада в Криму розпочала так звані військові навчання, які проходили саме біля лінії розмежування”, — повідомив він.

Також Тука сказав, що згідно з інформацією, наданою окупантами, діяльність пропускних пунктів була припинена, щоб не наражати на небезпеку простих громадян. “Про жодні провокаційні дії з боку української сторони мови немає взагалі, це повний абсурд”, — додав чиновник.

Раніше повідомлялося про посилення активності російських військ на адмінкордоні.

Прикордонники зафіксували прольоти як мінімум 9 гвинтокрилів, а також наближення до різних позицій Збройних сил РФ військової техніки.

Нагадаємо, вранці, 7 серпня, окупанти перекрили всі пункти в’їзду та виїзду на адміністративному кордоні з Кримом. Це вони зробили, не надавши жодних пояснень на той момент.

Через перекриття проїзду на материковій частині України утворилися черги з охочих потрапити на окупований півострів. Пізніше проїзд частково розблокували.

tsn.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН