Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині готуються до святкування Дня Європи

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.

Відзначення Дня Європи в Україні – це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

З нагоди святкування Дня Європи за сприяння обласної державної адміністрації на Херсонщині планується проведення низки культурно-масових та спортивних заходів, лекцій, виставок, конкурсів, які символізують спорідненість України з європейською сім’єю.

Так, 20 травня, за участю Послів країн ЄС відбудеться ряд заходів у вищих навчальних закладах області, під час яких студенти матимуть змогу поспілкуватися з почесними гостями.

Того ж дня, о 14.00 в облдержадміністрації відбудеться конференція на тему «Перші кроки євроінтеграції – перші зміни».

21 травня об 11.00 у Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Гончара відбудеться конкурс молодіжних проектів Хакатон «Моє європейське місто». Мета заходу – розширення можливостей молоді для визначення найактуальніших проблем міста та вироблення інструментів для їх подолання. Крім того, його метою є напрацювання проектів, які можна втілити у Херсоні, для того, щоб місто стало відкритим до змін, конкурентноздатним, привабливим та більш європейським.

Того ж дня, об 13.30, від обласної державної адміністрації до ККЗ «Ювілейний» пройде Європейська Хода – парад духових оркестрів.

На площі біля ККЗ «Ювілейний» об 14.00 відбудеться офіційне відкриття «Європейського містечка».

Одразу після відкриття, о 14.20, почнеться концерт: виступи творчих колективів національних товариств та фестиваль шкільної творчості «Євробачення», де кожна школа в піснях та танцях представляє одну з країн – членів Європейського Союзу.

Того ж дня о 14.00 на площі Героїв біля ХОМДТ ім.Куліша відбудеться фінал конкурсу «Мама, тато, я – спортивна сім’я», фестиваль «Спорт для всіх».

Також на набережній м. Херсона (біля готелю «Фрегат») відбудеться конкурс «Євротур», в якому євроклуби та туроператори області під лозунгом «Херсонщина ближча до Європи, ніж ти думаєш» презентуватимуть туристично привабливі місця регіону. У конкурсі малюнку «Єдина Україна за європейські цінності» – переможці отримають від місцевого туроператора – подорож по Херсонській області.

Багаторічній досвід організації Дня Європи в Україні вказує на те, що цей День поступово стає справою державного значення і відіграє непересічну роль у формуванні громадської думки в Україні про майбутнє нашої держави в європейській сім’ї народів.

Всі заходи до Дня Європи проводитимуся з метою ознайомлення якомога ширшого кола громадськості з європейськими цінностями та традиціями, популяризації загального європейського культурного надбання серед громадськості та молоді, розширення знань з питань європейської інтеграції.

http://khoda.gov.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН